DE HEER IS ONS HUIS

Over wonen bij God en heimwee naar Hem

De Heer is ons Huis

Onder de naam ‘De Heer is ons Huis’ voegen ervaren zangers, muzikanten en liedschrijvers uit de Edese gemeente Jonah hun talenten samen. Het resultaat: een vakkundig gemaakt en verrassend album met Nieuwe Nederlandse Aanbidding. Om samen te zingen of zelf naar te luisteren. Over wonen bij God, maar ook over verdwalen en heimwee naar Hem.

‘De Heer is ons Huis’ verschijnt januari 2013 bij de gerenommeerde christelijke platenmaatschappij Ecovata uit Oisterwijk. De aanschaf van een eigen gebouw voor de Evangelische gemeente Jonah in Ede vormde de aanleiding voor het maken van dit album. Daarom komen de opbrengsten ten goede aan de bouw van dit geloofshuis.

Uiteenlopende schrijvers uit de Jonah- gemeente droegen bij aan het verrassende eindresultaat. Hun verschillende liedjes vormen één geheel en maken het album tegelijk afwisselend. Uitbundigheid en blijdschap, verstilling en melancholie staan naast elkaar. In de vaak meerstemmig gezongen nummers zitten invloeden uit de pop, soul en black gospel, maar ook indie en Americana.

Het thema ‘Gods Huis’ komt dus vaak terug, meer steeds met een afwijkende insteek. Het projectteam: “In het titelnummer bezingen we het wonen bij de Heer met de regels ‘De muren van Zijn trouw/zijn niet omver te halen/genade is een deur/die altijd open staat.’ Liedjes als ‘Heimwee’ en ‘Ver weg’ gaan meer over het gevoel van huis verdwaald te zijn en heimwee hebben naar Hem. Want dat zijn ook ervaringen die we als christenen meemaken.”